a koffeinmentes kávé előállításának 3 legismertebb módja a következő:
oldószeres eljárás
svájci vizes eljárás
CO2 eljárás
mindhárom módszernek az a lényege, hogy kivonják a koffeint a kávéból.
DE nincs 100% -ban koffeinmentes kávé!
oldószeres eljárás
a nyers kávébabot, gőzölésnek teszik ki, vagy forró vízbe áztatják, ekkor a kávébabok sejtszerkezete megnyílik és megkezdődhet az oldószerekkel történő koffeinmentesítés ... viszonylag olcsó eljárás, ezért ez a legelterjedtebb
svájci vizes eljárás
először ebben az esetben is vízbe áztatják a kávébabokat, majd a koffeint vízalapú zöld kávé kivonattal oldják ki ... nem olcsó eljárás, ezért csak minőségi kávéknál alkalmazzák.
CO2 eljárás
a CO2-t nagy nyomás alá helyezik, így cseppfolyóssá válik, majd nagy nyomás alatt kivonják vele a koffeint.
a 3 eljárás közül ez a legdrágább, de talán ez őrzi meg legjobban a kávé koffeines változatának ízeit
a kérdés az:
nem ártalmasabb e a koffeinmentes kávé, mint a mérsékelt koffeines kávé fogyasztása?
a kávé hisztamint tartalmaz
nagyon ritkán iszom 1-1 finom olasz presszókávét ... úgy érzem ennyit elbír a "hisztamin szintem"
De
hisztamin-diéta ... ami nekem jó az nem biztos, hogy neked is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése