Zabpalacsinta növényi tejjel


nem szakad
nem ragad le
könnyen tekerhetö

Hozzávalók kb. 15 db-hoz:
                                

10      dkg      gm zabliszt

10      dkg    gm zabpehely liszt

 2      dl         vizet összetrumikszolok 2 ek zabpehellyel, csak pär mäsodpercig, hogy ne legyen kocsonyäs es hozzäöntöm a liszthez, hozzäteszem a

2      db        tojás

1      tk.        étolajat

2-3   dl         szódavízet ... ez lehet több is …

habverövel csomomentesre keverem,

majd hagyom állni kb. 10`-ig



sütés előtt ha szükséges, teszek meg hozza szódavizet, hogy kellő sűrűségű legyen.

az első palacsinta sütése előtt pici étolajjal megkenem a serpenyőt,
felforrósítom és merőkanállal adagolom a masszát ...

először az egyik oldalát, aztán a másik oldalát is készre sütöm.

a kisült palacsintákat fogyasztásig egy jénai fedővel letakarom, így nem lesz kemény és nagyon jól tekerhető ... ha marad másnap is éppoly finom.


aki nem tudja, nem mondja meg, hogy nem hagyományos lisztből készült.
az Uram elég válogatós és nem annyira nyitott az új dolgokra, így nem mondtam meg miből készült a palacsinta.

jóízűen elfogyasztotta, és közben mondogatta, hogy meg sosem sütöttem ilyen finom palacsintát.
ekkor árultam el, hogy miből készült ...
közölte hogy ezen túl csak ilyen "zabos" palacsintát szeretne enni.

kell ennél nagyobb dicseret?

nem elhanyagolható, hogy:

diétás
lassú felszívódású szénhidrát van benne
magas rosttartalmú, ezáltal laktató

nekem, mint hisztamin intoleranciásnak, nem okoz gondot
tej allergiásoknak és laktóz intoleranciásoknak jó
gm, ha gm zabpehelyből készíted

De
hisztamin-diéta ... ami nekem jó az nem biztos, hogy neked is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése