általában gyömbér és menta szirupot szoktam készíteni, illetve szezonban bodza szirupot,
de most új lehetőséget találtam a fügefalevél szirupot ... gondoltam kipróbálom...
az alap nálam mindig a szirup főzéssel kezdődik, hozzávalók:
1 l víz
1 kg cukor
1 tk. citromsav
2 db hámozott citrom
felfőzöm a cukrot a vízzel és a citromsavval, bele teszem a teljesen meghámozott citromokat + a hejät és puhára főzöm vele ... igaz így kevesebb a vitamin, de nagyon jó ízt ad a szirupnak.
kézmelegre hagyom hűlni, és ekkor beletépkedek
5 - 6 db megmosott fügefa levelet,
lazán összekeverem, és 1-2 órát állni hagyom.
egy részét textile ätszűrtem és úgy tettem üvegekbe.
a másik reszet csak a citromot es a levelet mixerrel összeturmixoltam, ällni hagytam pär orän ät, majd szűrön átszűrtem, igy benne maradt a citrom rostja es az aprora turmixolt levelek is.
ebből a mennyiségből ca.1,5 liter szirup lett, ehhez meg hozzátettem 1 citrom levet és üvegekbe raktam.
tartositot nem tettem hozzä, mivel azonnali fogyasztäsra keszült, de hütöben hetek mulva is friss es fogyaszthato volt.
lehűtve, vízzel hígítva, igazan hűsítő, és egészséges ital lett ...
és tényleg enyhén kókusz ízű
amit meg próbáltam
fügefalevél teát ... leveleket megszäritottam es szokäsos modon forräztam, ällni hagytam 10-15`-ig, majd leszürtem ... ugyanigy keszül friss levelböl is.
husok / halak sütését fügefa levélbe csomagolva, akär sütöbe, akär grillezni ... ugyan ugy kell hasznälni, mint az alufoliät
a leveleket kis takaräsban egymäsra teszem, meglocsolom pici oliva olajjal,
räteszem a kacsacombot, vagy lazacot, vagy mäs halat, amit egyben grillezhetek ...
rä a füszereket, majd befedem szinten levelekkel
(mintha alufoliäba csomagolnänk)
kellemes illat a konyhában,
nincs alufólia, vagy egészségtelen sütőfóliát használat,
a zsír/olaj nem fröccsen a sütőbe...
.
.
.
meg szeretnek kesziteni fügefalevél olajat
foto es recept következik, majd ...
De
hisztamin-diéta ... ami nekem jó az nem biztos, hogy neked is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése