még tisztán emlkészem - kb. 17 év után,
2010-ben először olaszországi nyaralásunk alkalmával volt 8 migrén-mentes napom.
10 napra mentünk, és csak az első és utolsó napon volt migrénem - hihetetlen jó érzés volt, nem értettem és ma sem értem.
akkor még fogalmam sem volt a hisztamin intoleranciáról, a nyaralás során mindent ettem / ittam amit kívántam.
ezt követően ismét visszatért szinte a minden napos migrén, mindaddig ( kb. 2011 tavaszáig ) amíg nem szembesültem az okkal , a hisztamin intoleranciával ... kálváriámról itt olvashatsz ...
az idén ismét Olaszországba mentünk nyaralni, sajnos az indulás előtti héten 3 nap migrénem volt, kiütött rendesen - vélhetően a bűnös 1 zacskó Casali Rum Kokos.
soha nem szerettem az édességet, csokoládét, nagyon ritkán ettem és eszem, de néha rám jön a "roham" és akkor csokit kell ennem. ezt úgy előzöm meg, hogy nincs itthon semmilyen csoki, de akkor valahogy elkövettem ezt a hibát és vettem 1 zacsival, amit pár nap alatt fel is faltam.
nem tudom ki ad az agyamnak utasítást, de olyankor nem tudok ellenállni ...
így megmondom félve indultam el és reménnyel, hogy nem rontja el a nyaralásom a szüntelen fájdalom.
az út all inclusive volt, ez csak azért érdekes, mert adva volt az étel és ital választék.
reggelire sok-sok sütemény, szalámi, sonka, sajtok, zsemle, szeletelt kenyér ( én ezt csak mű-kenyérnek hívom ...
gyümölcslevek, tea, kávé ... stb.
én reggelire megittam a szokásos Twings fekete teámat, majd ettem frissen sült brióst nutellával,
sonkát, szalámit, eidami típusú sajtot és pirítottam "mű kenyeret" ... ja és egy pohár gyümölcslevet.
én igyekeztem a "friss és nyers" ételekből összeállítani a tálamat, így ettem párolt és nyers répát, uborkát, koktél pradicsomot, salátá, rukolát, mini fasírtot ...
1-2 darab Grana Padano-t ... és néha egy kis hagymát.
2010-ben először olaszországi nyaralásunk alkalmával volt 8 migrén-mentes napom.
10 napra mentünk, és csak az első és utolsó napon volt migrénem - hihetetlen jó érzés volt, nem értettem és ma sem értem.
akkor még fogalmam sem volt a hisztamin intoleranciáról, a nyaralás során mindent ettem / ittam amit kívántam.
ezt követően ismét visszatért szinte a minden napos migrén, mindaddig ( kb. 2011 tavaszáig ) amíg nem szembesültem az okkal , a hisztamin intoleranciával ... kálváriámról itt olvashatsz ...
az idén ismét Olaszországba mentünk nyaralni, sajnos az indulás előtti héten 3 nap migrénem volt, kiütött rendesen - vélhetően a bűnös 1 zacskó Casali Rum Kokos.
soha nem szerettem az édességet, csokoládét, nagyon ritkán ettem és eszem, de néha rám jön a "roham" és akkor csokit kell ennem. ezt úgy előzöm meg, hogy nincs itthon semmilyen csoki, de akkor valahogy elkövettem ezt a hibát és vettem 1 zacsival, amit pár nap alatt fel is faltam.
nem tudom ki ad az agyamnak utasítást, de olyankor nem tudok ellenállni ...
így megmondom félve indultam el és reménnyel, hogy nem rontja el a nyaralásom a szüntelen fájdalom.
az út all inclusive volt, ez csak azért érdekes, mert adva volt az étel és ital választék.
reggelire sok-sok sütemény, szalámi, sonka, sajtok, zsemle, szeletelt kenyér ( én ezt csak mű-kenyérnek hívom ...
gyümölcslevek, tea, kávé ... stb.
én reggelire megittam a szokásos Twings fekete teámat, majd ettem frissen sült brióst nutellával,
sonkát, szalámit, eidami típusú sajtot és pirítottam "mű kenyeret" ... ja és egy pohár gyümölcslevet.
a 10 nap alatt kb 4-5 alkalommal ittam presso kávét.
ebédre és vacsorára főtt étel volt ... olasz szokás szerint
előétel: kb 25-29 féle, párolt zöldségek, friss saláták, nyers zöldségek, kusz-kusz, mini fasírt, halas, rizses előételek ...
és a Grana Padano ( ahogy néha nevezik a "szegény ember parmezánja ) 1-2 évik érlelik )
én igyekeztem a "friss és nyers" ételekből összeállítani a tálamat, így ettem párolt és nyers répát, uborkát, koktél pradicsomot, salátá, rukolát, mini fasírtot ...
1-2 darab Grana Padano-t ... és néha egy kis hagymát.
leves helyett általában tésztát, risottót, stb ... esznek, így itt is mindenféle olasz tészták voltak különböző módon, bazsalikom-pesztós, bolonyai, carbonara, sima paradicsom szósszal, esetleg valamilyen kagylóval ...
a fő étel vagy hal vagy hús volt ...
több féléből lehetett választani ... gyakorlatilag mindent megettem.
és a végén süt, fagyi, vagy gyümölcs.
én az utóbbit választottam, epret vagy sárga dinnyét
ebédhez és vacsorához megittam 2-2 nagy pohár hosszúlépést fehér borból természetesen, és néha este 1-1 Campari Soda-t.
ezt a posztot csak azért írtam, mert rengeteg olyat ettem / ittam, ami tiltó listán van és még is
a 10 nap migrénmentesen telet el :)
nem ettem a rágó tablettám sem a laktóz intolerancia miatt, és egyik sajt sem okozott semmilyen tünetet ...
akkor most mi is tartalmaz hisztamint ? mely ételek könnyítik meg a szervezetben a hisztamin raktározódását ? ....
... na erre varrjunk gombot :)
De
hisztamin-diéta ... ami nekem jó az nem biztos, hogy neked is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése