olyan egyszerű és olyan nagyszerű.
most ünnepek előtt törtem a fejemet milyen édességet kellene készíteni,
de valahogy semmihez nem volt kedvünk és egyszer csak eszembe jutott, milyen régen is csináltam rizsfelfujtat....
20 dkg rizsre 2 dl forrásban lévő vizet öntök, épp, hogy ellepje, majd ha a vizet elfőtte, 4-5 dl forró laktózmentes tejet öntök rá ( ez függ a rizstől),
rögtön hozzáadok 1 csipet sót, 2 ek. kritálycukrot, 1 csom. vaniliás cukrot, 1 reszelt citrom héját.
ízlés szerint lehet hozzá tenni mazsolát - én nem szoktam, mivel hisztamin int.-nak nem ajánlott...
készre főzöm, mielőtt teljesen elfőné a tejet én kikapcsolom a tűzhelyet, és lefedem, hogy szívja magába a maradék tejet. várok, hogy egy kicsit hüljön, és bele keverek 6 dkg vajat, amely szépen elolvad a még langyos tejberizsben.
bekapcsolom a sütőt 180fok-ra.
amíg hűl 3 tojássárágáját habosra keverek 10 dkg porcukorral, majd apránként a kihült rizshez keverem.
felverem keményre a 3 tojásfehérjét pár csepp citromlével, és óvatosan beleforgatom a tojásos tejberizsbe ...
tortaformába, vagy muffinformába ( 14 db ) kanalazom ... az én sütőmbe kb. 45' alatt sül készre.
laktóz mentes
gluténmentes
( a képen saját készítésű baracklekvárral látható, sajnos a sárgabarack az hi-t tartalmaz, de kis mennyiségben én bírom )
De
hisztamin-diéta ... ami nekem jó az nem biztos, hogy neked is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése