Zabpehely keksz


ca. 39 db lesz ebböl a mennyisegböl

100gr    lm vajat meglovasztok, hozzäadok

40 g  rizsszirup vagy mez

3 ek friss narancsle

80 g nädcukor

vizgöz fölött összeforralom, közben kavargatom, amig majdnem teljesen felolvad a cukor,

vigyäzz ne egjen oda!

 

amig olvad, összekeverek:

120gr    zabpehely liszt vagy zabliszt

120 gr    összetört zabpehyel (kv darälon csak 1-szer pörgetem meg) azert csinälom, igy mert nem szeretem ha sok zabpehyel erzödik

35 gr apro zabpehely

1 tk szodabikarbona

1 narancs reszelet heja

( esetleg mehet bele kandirozott narancshej, vagy aszalt gyümölcs is )


ehhez a szäraz keverekhez hozzäadom a nedves összetevöket es fakanällal összedolgozom.

nem szabad nagyon szäraz legyen, de folyos sem lehet.

ekkor kapcsolom be csak a sütöt es ällni hagyom addig a masszät a pulton.

ha nagyon sok levet beszivott pici narancslevet adok hozzä, ha hignak itelem akkor 1 tk zabpelyhet adok hozzä, de nekem a fenti aränyokkal tökeletes halmazällapotu lesz.

teäskanällal adagolom a tepsibe nem tul közel, mert picit szetfolyik.

180`-ra elömelegitett sütöben ~ 13`-ig sütöm, 

vilägos szinü kell legyen es puha, majd a tepsin ha kihült kemenyebb lesz.


a füszerezes lehet mäs is, pl. gyömber + fahej

vagy mezecskaläcs


ha kokuszost szeretnel, akkor a nedves összetevök es a technika ugyan az

a szäraz összetevök igy vältoznak

120gr    zabpehely liszt vagy zabliszt

80 gr apro zabpehely

80 gr kokuszreszelek

1 tk szodabikarbona

ehhez keverem a nedves összetevöket

180`-ra elömelegitett sütöben ~ 13`-ig sütöm, 

vilägos szinü kell legyen es puha, majd a tepsin ha kihült kemenyebb lesz.

ha nagyon sok levet beszivott pici narancslevet adok hozzä, ha hignak itelem akkor 1 tk zabpelyhet adok hozzä, de nekem a fenti aränyokkal tökeletes halmazällapotu lesz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése