rántott gríz



ételrecept blogomban mi is lehetne az első, mint gyerekkorom legkedvesebb étele, melyet a mai napig imádok.

mikor Anyu készítette, belepte a konyhát az isteni vanília illat, alig vártam, hogy kihüljön...
egyszer meg akartam közelről is szagolni....hát nem belenyomtam a forró grízbe a nózimat?...hetekig díszelget a seb az orrom hegyén... ki-ki gondolhatott, amit akart, hogy hova dughattam?...

készítése:
sűrű tejbegrízt főzünk csomómentesre, (laktózmentes tejből )melyet egy előre bevizezett deszkára szép egyenletesen,
kb 1cm vastagon elterítünk, és megvárjuk, amíg kihűl.
ekkor tetszés szerinti kockára, téglalapra vágjuk, megforgatjuk lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába...
mint a bécsi szeletet...majd forró olajban, vagy zsírban aranybarnára sütjük.

én saját házi készítésű lekvárral szeretem, de meg lehet szórni fahéjas, vagy síma porcukorral is...

jó étvágyat!


hisztamin érzékenyeknek jó :)
laktózint.olarenciásoknak jó, ha laktózmentes tejből készül

De
hisztamin-diéta ... ami nekem jó az nem biztos, hogy neked is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése